Известие

Collapse
No announcement yet.

разход на 1.9 jtdm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хм. Така си и мислех.

Ако бяха само турбини, нямаше да помпят.

Вярно било значи, че най- новите модели не се чували.
    Last edited by didod; d.m.y г., 14:10.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
      Хм. Така си и мислех.

Ако бяха само турбини, нямаше да помпят.

Вярно било значи, че най- новите модели не се чували.

става изподнавапрос, че не са като на мерцо компресорите иначе си прав принципностно
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Извън темата- чувате ли си турбокомпресорите, докато карате? Или само около 1800- 2000 оборота и после съскането се губи?
        Аз лично, чувам работата на турбината май само когато ускорям - ниската граница при която започва да се чува нещо не съм обръщал внимание каква е, а иначе се чува май и до 4000 об.мин. Но си е много приятен звук.
        Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

Питам, защото карах една Зафира, като ходихме до Италия. 120 коня, 1.9. За мен това си е същия мотор. Та, там звука се усещаше до около 2000 оборота, после почти нищо. А наскоро ми пратиха една брошура за турбини ( ), в която пишеше, че най- новите модели, поради голямата скорост на въртене, били почти недоловими за човешкото ухо. Та в тази връзка питам. Извинявам се за спама.
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

айде и аз да споделя твърде скромния ми опит - за почти 200 километра разхода се закова на 12.6 и няма мърдане надолу! това градско. Дано като се поразработи да спадне до под 10-ка
            няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Питам, защото карах една Зафира, като ходихме до Италия. 120 коня, 1.9. За мен това си е същия мотор. Та, там звука се усещаше до около 2000 оборота, после почти нищо. А наскоро ми пратиха една брошура за турбини ( ), в която пишеше, че най- новите модели, поради голямата скорост на въртене, били почти недоловими за човешкото ухо. Та в тази връзка питам. Извинявам се за спама.
              незнам колко е същия мотор... струва ми се , че го казваш на база кубатура, ама то по тази логика всички производители имат еднакви двигатели....

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
              айде и аз да споделя твърде скромния ми опит - за почти 200 километра разхода се закова на 12.6 и няма мърдане надолу! това градско. Дано като се поразработи да спадне до под 10-ка
              159ка ли имаш ? и не си се похвалил

моя разход е вече 9.3 средния като е карана предимно в градски условия с много задръствяния.... на 7000км вече се и разработи двигателя и развърта много добре
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

[QUOTE=Stoyan Georgiev;404592]

QUOTE]

от петък съм горд собственик на 159 спорт вагон бордо 1.9 JTDm 16V. още съм като след първия секс като се кача вътре
                в Общи приказки съм пуснал тема със снимки

Comment

[QUOTE=bouncer;404632]
                  Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение

QUOTE]

от петък съм горд собственик на 159 спорт вагон бордо 1.9 JTDm 16V. още съм като след първия секс като се кача вътре
                  в Общи приказки съм пуснал тема със снимки
                  забелязах минути след като прочетох и тук

честито, същия цвят като гтв-то ти е

още един за 159 срещата
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

[QUOTE=Stoyan Georgiev;404642]
                    Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение

забелязах минути след като прочетох и тук

честито, същия цвят като гтв-то ти е

още един за 159 срещата
                    малко по-тъмна от ГТВ-то, но пак червена....и 147-цата е червена....въобще 3 алфи и 3-те червени...

Comment

• Поздравляю колега - със здраве да си я караш!
                      Много удоволствие дати доставя.
                      Три такива красавици да имаш - ето това е да умееш да се разбираш с "жените"!!!

моя разход е вече 9.3 средния като е карана предимно в градски условия с много задръствяния.... на 7000км вече се и разработи двигателя и развърта много добре
                      Моята сега - в сняг и лед, градско под 12 л. за сега не пада. Също вече съм почти на 7000 км.
                      Колега, а ти маслото сменял ли си го вече или ще чакаш до ТО?

Comment

• Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
                        Поздравляю колега - със здраве да си я караш!
                        Много удоволствие дати доставя.
                        Три такива красавици да имаш - ето това е да умееш да се разбираш с "жените"!!!

Моята сега - в сняг и лед, градско под 12 л. за сега не пада. Също вече съм почти на 7000 км.
                        Колега, а ти маслото сменял ли си го вече или ще чакаш до ТО?
                        ами не съм го сменял, и най-интересното е че не е изкорило и грам.... стои си на същотото ниво както от както съм я взел !
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

• И аз не съм го сменял. Макар, че тука първото ТО е на 4500 км., аз мисля да си чакам поне до 10-12 000 км.
                          Чакам лятото да си дойда и да се срещнем-да му направим един хубав Алфа купон.

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                            незнам колко е същия мотор... струва ми се , че го казваш на база кубатура, ама то по тази логика всички производители имат еднакви двигатели....
                            Напротив ! Опел ползват фиатски дизели ...

CDTI is an abbreviation for:

* Common rail Diesel Turbo Injection - a series of engines used in Opel and Vauxhall cars, and produced by Fiat-GM Powertrain
                            http://en.wikipedia.org/wiki/JTD
                            Last edited by RoMeO_156_GTA; d.m.y г., 17:14.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

• Точно това имах предвид
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• различни настройки, различни скоростни кутии и т.н. и т.н. и т.н. ....
                                sigpic
                                днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                                X